divendres, 18 de març del 2016

Què és l'energia sostenible?
·És aquella energia capaç de satisfer les necessitats presents sense comprometre els recursos i capacitats de les futures generacions.
·Està composta d'energies renovables i alternatives.
Tipus d'energies sostenibles: 

Energia Solar Fotovoltaica; aprofita l'energia del Sol per produir electricitat.
Energia Solar Tèrmica; aprofita l'energia del Sol per produir calor.
Energia Termosolar; aprofita l'energia del Sol per generar calor amb una eficiència més gran.
Energia eòlica; aprofita el vent per generar electricitat.
Energies marines o energies oceàniques.
Energia geotèrmica; aprofita la calor de l'interior de la Terra per generar calor i / o electricitat.
 
Bioenergia; és l'energia que s'obté aprofita la matèria orgànica per generar electricitat i / o calor. 
Energia Hidroelèctrica; és aquella que aprofita l'energia cinètica i potencial de corrents d'aigua, salts, rius, etc.

Energia de Fusió; és l'energia que s'allibera en la fusió de nuclis atòmics.
 

dimecres, 16 de març del 2016

DIFERÈNCIA ENTRE ENERGIES ALTERNATIVES AMB LES QUE NO HO SÓN


·Les fonts d'energia que s'obtenen de fonts renovables, són inesgotables, per la immensa quantitat d'energia que contenen, com el sol o el vent.Altres són capaces de regenerar-se per mitjans naturals més ràpid del que les podem consumir. En poques paraules són les que mai s'esgoten i a més s'alimenten de forces naturals.

·Moltes de les energies netes poden també ser renovables, però perquè siguin netes necessiten no generar residus a produir-se o utilitzar-se.

En tots dos casos es poden utilitzar per definir a les fonts d'energies que són respectuoses amb el medi ambient, però no totes han de complir amb els dos aspectes.

El millor exemple d'una energia neta però no renovable, és el gas natural, i no és que sigui 100% neta però el tipus de contaminació és molt baixa, així que és una energia neta però no és una energia renovable.

·Les energies alternatives també poden ser renovables i netes, però de manera més concreta, són aquelles fonts d'energia que són diferents a les tradicionals o a les més utilitzades actualment, com els combustibles fòssils o l'energia nuclear. Per a alguns experts les energies alternatives poden ser equivalents a les energies renovables, però en realitat són totes aquelles que no impliquen la crema de consumibles fòssils.
OBTENCIÓ D'ENERGIES ALTERNATIVES EN LA ACTUALITAT

Energía Eólica:
Denominem energia eòlica a la que s'obtén per mitjà de les corrents d'aire terrestre. Trobam escenaris molt favorables per l'aprofitament eòlic com la cordillera central i nord.



Energia de la Ones:
És l'obtinguda del moviment de l'aigua a la superfície dels oceans i mars.



 

Energia Solar:
S'anomena energia solar als sistemes que aprofiten la radiació solar incident sobre la terra per a calefaccions o per generar energia elèctrica. Cal destacar que la radiació solar que arriba a la terra influeix directament o indirectament en la producció d'altres energies.
Els sistemes més utilitzats d'aprofitament d'energia solar es diferencien en dos grans grups: sistemes tèrmics i Sistemes foto-voltaics.




Energia Hidràulica:
És l'obtinguda de l'aprofitament de l'energia que es pot obtenir gràcies al desplaçament d'aigua des d'un punt donat fins un nivell inferior. Els sistemes que utilitzen aquest tipus d'energia se'ls anomena micro turbines. Es compta actualment amb moltes instal·lacions en funcionament, encara que podrien ser moltes més.

   

Energia Geotèrmica:
És l'energia que s'obté de la calor interior de la terra. Hi ha moltes aplicacions al país, però, l'aprofitament no ni la mitat del que es podria, donades les excel·lents condicions de què disposem.

 

Energia del Biogàs:
S'anomena Biogàs al gas que es genera per la descomposició de la matèria orgànica. No hi ha gran quantitat de iniciatives al país, però segurament la seva aplicació seria molt positiva.

 

dimecres, 9 de març del 2016

Quines són les energies alternatives?

·No hi ha una definició universal sobre quines tecnologies actuen sobre aquest tipus d'energia, però podríem dir que són aquelles fonts d'energies diferents a les tradicionals. Com una definició àmplia diríem que les energies alternatives són aquelles que no impliquen cremar combustible fòssil.

·Les energies alternatives no emeten CO2 i són capaços de generar-se de manera il·limitada.